Lifestyle

Koronavirusi, këndimi s’është më i rrezikshëm se të folurit

Koronavirusi, këndimi s’është më i rrezikshëm se të folurit
Foto: BBC

Këndimi nuk prodhon më shumë spërkla se të folurit nëse është në të njëjtën lartësi zëri, sipas një studimi të ri për rreziqet e mundshme për shpërndarjen e koronavirusit. Por gjithçka varet nga lartësia e zërit që bën njeriu, qoftë duke kënduar apo duke folur.

Projekti, i quajtur “Perform”, ka monitoruar sasinë e aerosolëve dhe spërklave që lëshohen nga performuesit. Aerosolët janë grimca të vogla që dalin nga trupi dhe notojnë në ajër.