Lifestyle

​Qershitë shërojnë reumën dhe cermën

​Qershitë shërojnë reumën dhe cermën

Qershia është jashtëzakonisht e shëndetshme, pasi që përmban vitaminën esenciale C, acidin folik, kalciumin, hekurin, por edhe më të vlefshmin nga të gjithë antocianidin.

Ndërsa marrin një ngjyrë të kuqe të errët, qershitë bëhen më të shëndetshme. Në vitet 1950, mjeku Ludwig Koch vërtetoi se qershitë kurojnë reumatizmin dhe cermën, zvogëlojnë nivelin e acidit urik dhe trajtojnë inflamacionin.