Lifestyle

A po e bëjnë mutacionet më infektues koronavirusin

A po e bëjnë mutacionet më infektues koronavirusin
 

Sars-Cov-2, emri zyrtar i virusit i cili shkakton sëmundjen Covid-19, dhe vazhdon ta dërrmojë botën, është duke përjetuar mutacion.

Por gjersa shkencëtarët kanë vërejtur me mijëra mutacione apo ndryshime në materialin gjenetik të virusit, vetëm një mutacion i spikatur deri tani mund të jetë shkaktar i ndryshimit të mënyrës se si vepron.