Lifestyle

Suplementët e kalciumit pa recetë në farmaci mund të përbëjnë rrezik serioz për shëndetin e zemrës

Suplementët e kalciumit pa recetë në farmaci mund të përbëjnë rrezik serioz për shëndetin e zemrës

Të shumtë janë ata që mendojnë se kalciumi është një mineral i rëndësishëm vetëm për shëndetin e kockave. Në të vërtetë, kalciumi është i domosdoshëm edhe për të rregulluar pehashin e gjakut. Kalciumi është alkalin dhe nëse gjaku bëhet shumë acidik atëherë trupi pëson një shok dhe njeriu bie në koma.

Ai gjendet në kocka, sepse ato ofrojnë një mënyrë efikase ‘magazinimi.’. Trupi i njeriut nuk është në gjendje të prodhojë kalcium dhe për këtë arsye duhet ta marrë atë nëpërmjet ushqimeve apo suplementëve. Ushqimet më të pasura me kalcium janë: