Lifestyle

Imuniteti ndaj COVID-19 mund të humbë brenda pak muajsh

Imuniteti ndaj COVID-19 mund të humbë brenda pak muajsh
 

Personat që janë shëruar nga COVID-19 mund të humbin imunitetin e tyre ndaj sëmundjes brenda disa muajsh, ka treguar një studim i fundit, i cili ka sugjeruar se virusi mund të infektojë sërish personat e shëruar vit pas viti, sikurse gripi normal.

Në kuadër të një studimi të parë dhe të gjatë mbi këtë fenomen, shkencëtarët kanë analizuar përgjigjen e sistemit imunitar te më shumë se 90 pacientë dhe nëpunës shëndetësorë dhe ka gjetur se niveli i antitrupave që mund ta shkatërrojnë virusin arrijnë kulmin rreth tri javë pas shfaqjes së simptomave të sëmundjes, dhe më pas bie.