Lifestyle

Qese plastike me pagesë edhe për japonezët

Qese plastike me pagesë edhe për japonezët

Tokio, 2 korrik – Tregjet në Japoni filluan qysh dje faturimin e qeseve plastike, në kuadër të një reforme legjislative që hyri në fuq dhe që parashikon frenimin për pëlqimin e banorëve të vendit për këtë ambalazh ndotës.

Dyqanet në vend janë të lira të vendosin vetë çmimet e tyre për këto çanta. Gjithashtu tarifa e tyre është simbolike, më pak se tre cent.