Lifestyle

Përfitimet direkte nga lëngu i brokolit për shëndetin e organizmit

Përfitimet direkte nga lëngu i brokolit për shëndetin e organizmit
 

Brokoli është një perime që zakonisht serviret i kaurdisur ose i zjerë. Shtrydhja e tij është një praktikë shumë pak e përdorur. Megjithatë, lëngu i brokolit është një mënyrë e thjeshtë dhe e shpejtë për të shfrytëzuar vlerat shëndetësor të tij. Duke qenë se shija e lëngut të brokolit është shumë e fortë, nutricionistët rekomandojnë përzierjen e tij me lëngje më të ëmbla.

Këtu përfshihet lëngu i mollës, portokallit, karotës apo spinaqit. Dy filxhanë çaji të mbushur me tufëza brokoli nxjerrin rreth 180 ml lëng të freskët.