Lifestyle

Dëmet në shëndet kur ju mungon kalciumi

Dëmet në shëndet kur ju mungon kalciumi

Kalciumi është minerali më i bollshëm që gjendet në trupin e njeriut. 99 për qind e të gjithë sasisë së kalciumit në organizëm ruhet në kocka dhe dhëmbë.

Sipas të dhënave, ai luan një rol thelbësor në shëndetin e zemrës. Burimet më të pasura të kalçiumit janë ato të bulmetit, megjithatë kalciumi i marrë nga perimet përthithet më mirë në organizëm.