Lifestyle

E pazëvendësueshmja Omega3

 

Romë, 22 qershor – Kimikisht, Omega3 janë acide yndyrore thelbësore, domethënë komponime që trupi nuk është në gjendje t’i sintetizojë dhe për këtë arsye duhet të futen me ushqim, shkruhet në faqen italiane të internetit salutemagazine.com.

Në natyrë ekzistojnë lloje të ndryshme të Omega3 si acidi alpha linolenik (ALA), me origjinë bimore dhe zinxhiri i gjatë Omega3, i përfaqësuar nga acidi eikosapentaenoik (EPA) si dhe acidi dokosahexaenoic (DHA), që gjendet te peshqit.