Lifestyle

Tërhiqen dy studimet “alarmuese” për COVID-19

Tërhiqen dy studimet “alarmuese” për COVID-19
 

Dy publikime, të botuara në revista të njohura shkencore, kanë rezultuar me të dhëna të jashtëzakonshme dhe kanë ndërruar kursin e hulumtimit për pandeminë e koronavirusit. Njëri studim zhvlerësonte pretendimin e presidentit amerikan, Donald Trump, se ilaçe të caktuara kundër malaries mund të shërojnë COVID-19, sëmundjen të shkaktuar nga virusi korona, duke nxjerrë përfundimin se medikamentet në fakt ishin të rrezikshme për pacientët. Tjetri kishte nxjerrë përfundimin se disa ilaçe të presionit të gjakut nuk e rrisnin rrezikun e COVID-19 dhe se mund të ishin edhe të dobishme për mbrojtjen nga kjo sëmundje.

Dyshimet