Lifestyle

Pse vala e dytë e shpërthimit të virusit pandemik është e pashmangshme?

Pse vala e dytë e shpërthimit të virusit pandemik është e pashmangshme?
 

Një nga një, qeveritë kudo në botë gradualisht janë duke i zbutur masat e serta të izolimit për frenimin e përhapjes së koronavirusit. Ama, pavarësisht kësaj, në disa vende numri i rasteve të infeksionit ka vazhduar të rritet.

Veprimi e vë në pah nevojën e domosdoshme për rihapjen e kujdesshme ekonomike dhe rikthimin e jetesës, por shtegu drejt një normalitetit postkoronavirus është i lodhshëm dhe i gjatë. Pavarësisht mungesës së një qasjeje universale për mënyrën më të mirë të ecjes përpara, shumica e vendeve po dalin nga izolimet duke zbatuar mënyra të reja të jetesës, të formësuara nga rregullat strikte të distancimit fizik, e krejt kjo në përpjekje për ta shmangur dëmin e vazhdueshëm ekonomik.