Lifestyle

Mirëqenia e shëndetit mendor, problem në ngritje në mesin e të rinjve në Evropë

Mirëqenia e shëndetit mendor, problem në ngritje në mesin e të rinjve në Evropë

Një numër përherë më i madh i adoleshentëve evropianë janë duke vuajtur nga problemet e shëndetit mendor, ka treguar të mërkurën një studim i Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Studimi, i njohur zyrtarisht si “Sjellja e Shëndetit te Fëmijët Adoleshentë” (HBSC) zbulon rënie evidente të mirëqenies mendore të adoleshentëve në shumë vende të Evropës, në periudhën kohore midis viteve 2014 dhe 2018.