Lifestyle

Çfarë është dieta e njohur me emrin “DASH” dhe a ndikon në uljen e presionit të gjakut?

Çfarë është dieta e njohur me emrin “DASH” dhe a ndikon në uljen e presionit të gjakut?

Fjala dietë nuk ka prirje të krijojë mendime të ngopjes. Ajo zakonisht e përfshinë kufizimin e ushqimeve që konsumohen dhe shkakton mërzi te njerëzit që e praktikojnë.

Derisa, dieta “DASH” nuk lidhet me privimin e ushqimit, por ka për qëllim t’i ndihmojë njerëzit të zgjedhin opsione më të shëndetshme, për ta ulur presionin në gjak, transmeton Koha.