Lifestyle

Kombinimi me tri barna cilësohet shpresëdhënës për trajtimin e Covid-19

Foto: Reuters
Foto: Reuters
 

Një kombinim i tri medikamenteve antivirale ka treguar efekt në lehtësimin e simptomave të lehta dhe të lehta deri te ato mesatare të Covid-19 dhe ka reduktuar me shpejtësi sasinë e virusit në trup, sipas një testi klinik të shkallës së vogël në Hong Kong.

Hulumtimi klinik me 127 pacientë, e krahasoi personat që iu dha kombinimi i barnave: lopinavir-ritonavir (për trajtimin e virusit HIV), ribavirin (për hepatit) dhe interferon beta (për multiplisklerozë); me grupin e pacientëve të cilit i jepej vetëm medikamenti për HIV, raporton Reuters, transmeton KOHA.