Lifestyle

Psikologjia prapa refuzimit për të mbajtur maska

Psikologjia prapa refuzimit për të mbajtur maska
 

Shumica e amerikanëve kurrë më parë nuk kanë pasur nevojë të mbajnë maska për shkak të shëndetit, e lëre më derisa janë duke i kryer blerjet ushqimore apo duke dalë për vrapim.

Andaj, teksa bizneset dhe shtetet janë duke i detyruar qytetarët që të mbajnë maska, rebelimi rezulton të jetë një përgjigje e natyrshme, ama deri në një masë, ka thënë David Aronoff, profesor i mjekësisë dhe drejtor i Departamentit të Sëmundjeve Infektive të Qendrës Mjekësore të Universitetit Vanderbilt.