Lifestyle

Roli i antitrupave dhe mundësia e riinfektimit me COVID-19

 

Teksa lajmet për vaksinat e reja potenciale kundër COVID-19, të zhvilluara nga laboratorët kudo përreth botës, duket se janë lajmi kryesor nga dita në ditë, optimistët tanimë kanë nisur që t’i shohin shenjat e para të asaj se jemi duke shkuar drejt lehtësimit të masave kufizuese në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke u bazuar në shembujt e zbutjes së tyre në Zelandën e Re dhe Australi. Tanimë në mendjet e të gjithëve mbizotëron fraza “strategjia e daljes”.

Në Mbretërinë e Bashkuar, mungesa e komunikimeve nga Qeveria lidhur me një “strategji të daljes” ka nxitur kritika nga kabineti në hije, ani pse shkencëtarët kanë paralajmëruar se pa “opsione të mira”, shpallja e një strategjie të daljes do të mund të ishte e rrezikshme.