Lifestyle

Prova të zbehta mbi efektin e “Klorokinës” 

 

“Klorokina” dhe “Hidroklorokina” kanë marrë vëmendje të madhe në botën e mjekësisë, ani pse Organizata Botërore e Shëndetësisë ka deklaruar se nuk ka prova bindëse se këto dy ilaçe kanë ndonjë efekt te pacientët e konfirmuar me koronavirus. Pra, cilat janë provat e deritanishme të efektit të këtyre ilaçeve në trajtim për koronavirusin dhe kush po i përdor ato?

Presidenti amerikan, Donald Trump, në konferencat e tij ditore shpesh i është referuar potencialit premtues të “Hidroklorokinës”. Në një konferencë të ditëve të fundit, ai iu referua këtij medikamenti përsëri dhe  tha: “Çfarë keni për të humbur? Merreni”, raporton BBC.