Lifestyle

Humbja e nuhatjes dhe e shijes, simptomat kyç të COVID-19

Humbja e nuhatjes dhe e shijes, simptomat kyç të COVID-19

Humbja e sensit të nuhatjes dhe të shijes mund të jetë mënyra më e mirë për të parë nëse jeni i prekur me COVID-19, thotë një studim i fundit me të dhëna të mbledhura përmes një gjurmuesi të simptomave i zhvilluar nga shkencëtarë në Britani dhe në SHBA për të ndihmuar në monitorimin e pandemisë së koronavirusit.

Pothuajse 60% për qind e pacientëve të cilët më pas u konfirmuar pozitivë për COVID-19 kishin raportuar se kishin humbur sensin e nuhatjes dhe të shijes, kanë treguar të dhënat e analizuara nga studiuesit, raporton Reuters.