Lifestyle

Nis në Oksford ekzaminimi i vaksinës anti-COVID-19 te një grup vullnetarësh

Nis në Oksford ekzaminimi i vaksinës anti-COVID-19 te një grup vullnetarësh
 

Studiuesit e Universitetit të Oksfordit në Britani të madhe janë duke punuar për të prodhuar një vaksinë për të parandaluar COVID-19. Ata kanë nisur të ekzaminojnë një grup vullnetarësh të shëndetshëm të moshave nga 18 deri në 55 vjeç. Vaksina e bazuar në një vektor të vaksinave adenovirus dhe proteina spike e SARS-CoV-2 është tashmë në prodhim, por nuk do të jetë e ende gati të paktën për disa javë. Ajo u zgjodh si teknologjia më e përshtatshme e vaksinave pasi mund të gjenerojë një reagim të fortë imunitar, kështu që nuk mund të shkaktojë infeksion të vazhdueshëm tek individë të vaksinuar.

Kjo gjithashtu e bën më të sigurt tek fëmijët, të moshuarit dhe kushdo që ka të tjera sëmundje siç është diabeti.