Lifestyle

Jo, koronavirusi nuk është bërë në laborator – është nga natyra

Jo, koronavirusi nuk është bërë në laborator – është nga natyra

Koronavirusi pandemik që po qarkullon në mbarë botën është shkaktuar nga një virus natyral, nuk është bërë në laborator, ka treguar një studim i fundit.

Përbërja gjenetike e virusit zbulon se SARS-CoV-2 nuk është një mishmash virusesh të njohura, siç mund të pritej të ishte po të ishte bërë nga dora e njeriut. Dhe ka tipare të pazakonta që janë identifikuar vetëm gjatë kohëve të fundit te armadillët lusporë të quajtur “pangolinë”, dëshmi kjo se virusi ka ardhur nga natyra, kanë bërë të ditur Kristian Andersen dhe kolegët e tij, në një raport të 17 marsit, publikuar në revistën shkencore “Nature Medicine”.