Lifestyle

Grupi B i gjakut, më rezistenti ndaj kancereve

Grupi B i gjakut, më rezistenti ndaj kancereve
 

Universiteti Karolinska në Suedi ka emëruar llojin e gjakut më rezistues dhe më të ndjeshëm ndaj sëmundjeve malinje. Grupi i gjakut B është evidentuar se ka predispozitat për të pasur shkallën më të ulët të prekjes prej kancereve, ndërsa ai A ka shansin më të lartë për të vuajtur nga sëmundjet malinje.

Shkencëtarët thonë se ky studim nuk vlen për personat që konsumojnë alkool dhe cigare. Studimi analizoi të dhëna nga disa mijëra njerëz, të moshave mbi 25-vjeçare.