Lifestyle

Konsumoni speca djegës dhe nuk do të prekeni nga kanceri i mushkërive

Konsumoni speca djegës dhe nuk do të prekeni nga kanceri i mushkërive

Ushqimi i specave djegës mund të ndihmojë në ngadalësimin e përparimit të kancerit të mushkërive, ka zbuluar një studim i ri.

Studimi, botuar në revistën Experimental Biology, zbuloi se capsaicin, një përbërës që gjendet natyrshëm në specat djegës, ndihmoi në frenimin e sëmundjes në fazat e hershme të saj.