Lifestyle

Gjaku i ishte trashur aq shumë nga yndyra saqë ishte bërë i bardhë dhe gati e kishte mbytur

Gjaku i ishte trashur aq shumë nga yndyra saqë ishte bërë i bardhë dhe gati e kishte mbytur
 

Një person në Gjermani kishte aq shumë yndyrë në gjakun e tij të trashë dhe të zbehtë, saqë në thelb ai dukej si qumësht, raportojnë shkencëtarët - dhe mund ta kishte mbytur atë nëse mjekët nuk do ta kishin drejtuar atë në një trajtim të braktisur prej kohësh, që ishte praktikuar nga shëruesit antikë mijëra vjet më parë.

Në këtë rast pacienti u paraqit në spital me atë që njihet si hipertrigliceridemi ekstreme: një sëmundje e karakterizuar nga nivele të larta të molekulave yndyrore të triglicerideve në gjak, shkruan Koha Ditore.