Lifestyle

MIT sjell pamjet e para të trupit të njeriut me ultrazë laserik

MIT sjell pamjet e para të trupit të njeriut me ultrazë laserik
 

Hulumtuesit nga MIT i kanë zbuluar fotot e para të njeriut të gjeneruara përmes një teknike të re të skanimit me ultrazë laserik. Për dallim nga ultrazëri konvencional, teknika e re nuk e kërkon asnjë kontakt të lëkurës me trupin, duke e forcuar jashtëzakonisht gamën e përdorimeve për mjekët në mjediset klinike.

Ultrazëri konvencional është një nga metodat më të lira dhe më të lehta të skanimit të cilën mjekët e kanë aktualisht në arsenalin e tyre. Për dallim nga skanimet me rreze X ose CT, ultrazëri nuk përfshin rrezatim të dëmshëm, dhe ndryshe nga skanimet PET ose MRI, nuk ka nevojë për makina të mëdha dhe të shtrenjta. Natyrisht, ultrazëri ka një varg kufizimesh, nga nevoja për kontakte të konsiderueshme trupore në procesin e skanimit, e deri në një ndryshueshmëri në rezultatet 3 skanimit.