Lifestyle

Diabeti është sëmundje më e rrezikshme për femrat sesa për meshkujt

Diabeti është sëmundje më e rrezikshme për femrat sesa për meshkujt

Diabeti mund të jetë më vdekjeprurës për femrat sesa për meshkujt, të paktën kur bëhet fjalë për komplikimet që lidhen me problemet e zemrës, tregojnë hulumtimet e reja.

Sëmundjet e zemrës shfaqen mesatarisht 15 vjet më herët tek njerëzit që kanë diabet dhe janë shkaku kryesor i sëmundjes dhe vdekjes, ndërsa tek femrat lidhja midis diabetit dhe sëmundjeve të zemrës është veçanërisht e fortë, shkruan Health24, transmeton Koha Ditore.