Kur duhet të brengoseni për humbjen e flokëve

Kur duhet të brengoseni për humbjen e flokëve

13 November 2019 15:16

Humbja e flokëve është një problem i madh që mundon shumicën e grave në vjeshtë.

Nuk është për t'u habitur që flokët e thatë, të plasaritur dhe koka e thatë janë problemet më të zakonshme për të cilat ato ankohen.

Sidoqoftë, humbja e flokëve sezonale nuk duhet t'ju shqetësojë nëse nuk zgjat më shumë se tre muaj, dhe humbja deri në 100 qime në ditë konsiderohet normale, transmeton kp.

Fajtori për humbjen e flokëve është lagështia e ulët e ajrit të jashtëm dhe hapësirat e brendshme me ajër të ngrohtë, kështu që flokët bëhen të thatë dhe humbasin qetësinë. Për të shmangur këtë, kur bëni dush, përdorni shampon dhe maska që do t’ju lagin thellë flokët dhe do t’i mbroni ato nga ndikimet e jashtme.

Përveç kësaj, ju mund të përdorni një larmi të vajrave të flokëve si argan, bajame dhe kokos për të parandaluar dëmtimin e flokëve. Është më mirë të kërkoni këshillën e një eksperti se cila do të ishte maska dhe shamponi më i mirë për llojin e flokëve tuaj, ose të bëni një maskë në shtëpi.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme