Përdorimi i lugëve dhe spatulave plastike në kuzhinë, rrezik për shëndetin

Përdorimi i lugëve dhe spatulave plastike në kuzhinë, rrezik për shëndetin

12 November 2019 09:57

Lugët, spatulat dhe përzierëset plastike, janë disa nga sendet që ne i përdorim çdo ditë në kuzhinë, por rezulton se ato në të vërtetë mund të na “vrasin”.

Shkencëtarët kanë paralajmëruar se këto vegla plastike prodhojnë toksina të dëmshme që mund të jenë helmuese dhe dëmtojnë rëndë mëlçinë dhe tiroiden kur përdoren në temperatura të larta.

Ata paralajmërojnë njerëzit që të shmangin përdorimin e tyre në gatim, veçanërisht në temperaturat mbi 70 gradë celsius.

Kjo për shkak se sendet e kuzhinës përmbajnë substanca të dëmshme të quajtura oligome, të cilat depërtojnë në ushqimin tonë në këtë temperaturë të lartë.

Nëse gëlltitet në doza të larta, këto kimikate të bëra nga njeriu mund të shkaktojnë sëmundje të mëlçisë dhe tiroides.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme