Lifestyle

Sa gjumë i nevojitet fëmijëve në faza të caktuara zhvillimore

Foto: Ilustrim
 

Sa gjumë u duhen fëmijëve në një periudhë të caktuar zhvillimore? Si të vendosni kufijtë dhe të futni rregullat e gjumit? Si mund ta forcojnë prindërit të përballen me ritmin e gjumit të foshnjës së tyre?

Gjumi është aktiviteti kryesor i trurit gjatë zhvillimit të hershëm. Ritmi i zgjimit dhe gjumit rregullohet nga ritmi i ditës dhe natës, dhe kërkon ca kohë që të dy ritmet të harmonizohen.