Lifestyle

Test i ri i gjakut zbulon praninë e 20 llojeve të kancerit

Test i ri i gjakut zbulon praninë e 20 llojeve të kancerit

Një test i ri i gjakut premton të zbulojë praninë e 20 llojeve të kancerit, sipas zbulimit të institutit ”Dana Faber” në Boston (Harvard) dhe në testet e para tregoi saktësi të jashtëzakonshme në 99,6% të rasteve, ku testet ishin në gjendje të identifikonin saktë pacientët me tumor dhe organin nga i cili kishte origjinën kanceri.

Të dhënat u paraqitën në Konferencën e Shoqatës Europiane të Onkologjisë.