Lifestyle

Si të kuroni sëmundjet e prostatës me bimë medicinale

Si të kuroni sëmundjet e prostatës me bimë medicinale

Prostata është një gjëndër hormonale me sekrecion të brendshëm, e cila ka disa funksione të rëndësishme në organizëm.

Kjo gjëndër ka formën e kokrrës së arrës, e cila gjendet poshtë fshikëzës së urinës dhe rrethon ureterin. Funksioni i prostatës është të prodhojë një lëng, i cili përmban acid citrik, kalcium dhe enzima, e ka mundësi të përmirësojë lëvizshmërinë e spermatozoidëve (aftësinë për të rrëshqitur) dhe pjellorinë. Për më tepër, lëngu që sekretohet nga prostata përmban zink, i cili sipas shkencëtarëve mbron sistemin gjenital nga infeksionet. Disa nga shenjat e para të zhvillimit të prostatës janë urinimi i shpeshtë, shpeshherë i shoqëruar edhe me djegie, e madje jonormal, por me pika.