Lifestyle

Dita Botërore e Parandalimit të Vetëvrasjeve

Dita Botërore e Parandalimit të Vetëvrasjeve

10 shtatori njihet si Dita Botërore e Parandalimit të Vetëvrasjeve.

Shoqata Ndërkombëtare për Parandalimin e Vetëvrasjeve si iniciatore e kësaj dite, Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe partnerët, bëjnë thirrje për parandalimin e sjelljes vetëvrasëse, sigurimin e mjekimit adekuat, përcjelljen e personave që kanë tentuar vetëvrasje si dhe raportim të përgjegjshëm i vetëvrasjeve në media.