Lifestyle

E ardhmja e Tokës po shkruhet në Grenlandën që po shkrihet

E ardhmja e Tokës po shkruhet në Grenlandën që po shkrihet

Shkencëtari i ajrit dhe oqeanit nga Universiteti i New Yorkut, David Holland, i cili po gjurmon se çfarë po ndodh në Grenlandë nga lart dhe poshtë, e quan “fund të planetit”. Ai po i referohet gjeografisë më shumë se të ardhmes. Megjithatë, në shumë mënyra, ky vend është aty ku po shkruhet e ardhmja më e ngrohtë dhe ujore e planetit.

Është shumë nxehtë këtu, vetëm brenda Rrethit Arktik, sa që në një ditë gushti, palltot lihen në tokë dhe Holland dhe kolegët e tij punojnë në akullin e shkrirë pa doreza. Në një nga qytetet më të afërta, Kulusuk, temperatura e mëngjesit arriti në 10.7 gradë celsius.