Lifestyle

Ushqimet që rrisin nivelin e hemoglobinës

Ushqimet që rrisin nivelin e hemoglobinës

Hemoglobina është një proteinë e pasur me hekur që gjendet në qelizat e kuqe të gjakut, dhe është thelbësore për transportimin e gjakut të ngarkuar me oksigjen në indet dhe qelizat në trup.

Hemoglobina gjithashtu ndihmon në bartjen e dioksidit të karbonit nga qelizat në mushkëri, duke lejuar ri-oksigjenimin.