Lifestyle

Buka integrale ju mbron nga diabeti

Foto: Ilustrim
 

Është meritë e disa substancave bioaktive të pranishme te drithërat integrale, te fitokimikatet dhe disa fibrave të tjera që merren nga buka integrale, për të cilat trupi ynë merr shumë benefite

Në Finlandë u krye studimi i parë i cili shpjegon se si konsumi i fibrave që rrjedhin nga gruri apo thekra është në gjendje të mbajë larg patologjinë diabetike.