Lifestyle

Zbulohen gjenet që reduktojnë shumë gjasat e sëmundjes së Alzheimerit dhe demencës

Zbulohen gjenet që reduktojnë shumë gjasat e sëmundjes së Alzheimerit dhe demencës

Studiuesit në Qendrën Mjekësore Universitare (UMC) në Amsterdam kanë zbuluar një ndryshim të rrallë gjenetik që redukton shumë gjasat e sëmundjes Alzheimer dhe dy forma të tjera të demencës.

Përveç kësaj, është e mundshme që ky gjen rrit mundësinë për një jetë më të gjatë, shkruan revista shkencore Acta Neuropahologica, dhe transmetohet nga televizioni holandez NOS.