Lifestyle

Zbulohet një tjetër dëmtim i rëndë që shkakton duhani

 

Pirja e duhanit pengon një zonë të trurit, e rëndësishme për kujtesën, sipas hulumtimeve të reja. Kjo shkakton një ngritje të kalciumit në hippocampus, zonë e cila përmban të dhëna të përvojave tona të fundit dhe ato që kanë ndodhur shumë kohë më parë.

Një studim i pothuajse 2,000 njerëzve të moshuar gjeti ata që pinë duhan – ose ishin diabetikë – kishin më shumë gjasa që të kishin këto ‘kalcifikime’ në skanimet e CT.