Lifestyle

Kura më e mirë për tretjen - çaji i rozmarinës me limon

Kura më e mirë për tretjen - çaji i rozmarinës me limon
 

Historia e çajit të rozmarinës është po aq e lashtë sa vetë bima. Kjo barishte është përdorur që në lashtësi për t’i dhënë njeriut një kujtesë shembullore.

Rozmarina konsiderohej si një kurë ideale kundër mostretjes, dhimbjeve muskulare dhe problemeve me gjymtyrët. Acidi salicilik që gjendet tek çaji konsiderohet si paraardhëse e aspirinës.