Lifestyle

Frutat dhe perimet që luftojnë infeksionet

Sipas studimeve të tjera të zhvilluara konsumimi i portokallit, kivit, brokolit, kërpudhave, boronicave, bajameve, arrave, fasuleve dhe shumë fruta–perimeve të tjera ndihmojnë në luftimin e inflamacionit dhe stimulon sistemin imunitar.

Konsiderohen superushqime sepse me konsumimin e tyre trupi ynë furnizohet me vitamina dhe minerale të domosdoshme. Shumica prej tyre janë burimi i mirë i vitaminës C, tepër i domosdoshëm për shëndetin e syve dhe zemrës, po kështu edhe antioksidantëve-të cilët janë elemente kyçe të ushqyerjes dhe luftimit të inflamacioneve dhe infeksioneve të trupit.