Lifestyle

Kërpudhat luftojnë aneminë dhe zvogëlojnë tensionin e gjakut

 

Kërpudhat, përmbajnë vitaminën D, e cila ndihmon në përthithjen e kalciumit, i cili është thelbësor për kyçet e forta dhe parandalimin e osteoporozës. Luftojnë plakjen, përmbajnë bakër dhe selen, të cilat kanë një veprim të shkëlqyer antioksidues.

Jo vetëm të mira dhe të shijshme, por kërpudhat janë shumë të pasura me vitamina. Janë burimi i mirë i vitaminave të grupit B, në veçanti i vitaminës B2 dhe B3, thelbësore për metabolizmin e yndyrave, sheqernave dhe proteinave dhe për ta mbajtur sistemin nervor të shëndetshëm. Furnizojnë trupin tonë me karbohidrate, të cilat japin energji.