Lifestyle

Ndikimi i arrave te pesha

Foto: Ilustrim
 

Sipas një studimi të prezantuar nga “Shoqata Amerikane e Kardiologjisë” zhvilluar në Çikago, konsumimi i 30 gramë frutash të thata në ditë ka efekte pozitive mbi peshën dhe mbi rrezikun kardiovaskular.

Një porcion me arra dhe lajthi në ditë i bën mirë zemrës dhe ndihmon në kontrollimin e peshës. Ky është përfundimi në të cilin kanë arritur dy studime të prezantuara në Kongresin e Shoqatës Amerikane të Kardiologjisë. Studimi i parë ka shqyrtuar se sa dhe si konsumimi i arrave dhe lajthive ka ndikim afatgjatë në peshën e trupit, te burrat dhe gratë në Amerikë. Ndërsa studimi i dytë ka evidentuar se si konsumimi i arrave braziliane mund të shtojë ndjesinë e ngopjes dhe përmirësojë përgjigjet e glukozës dhe insulinës.