Lifestyle

Mbani macet larg, mund të bëheni skizofren

Mbani macet larg, mund të bëheni skizofren

Një parazit i zakonshëm i përhapur nga macet, të cilat mbahen nga 2 miliardë njerëz në shtëpi mund të shkaktojë skizofreni.

“Toxoplasma gondii” mund të përhapet tek njerëzit nga kontakti i maces dhe konsumimi i mishit të papjekur, që zakonisht konsiderohet i padëmshëm.