Lifestyle

Gjenet ndikojnë nëse jeni thatanik ose mbipeshë

Gjenet ndikojnë nëse jeni thatanik ose mbipeshë

Duket se disa njerëz mund të hanë hamburgerë dhe çipsa sa të duan dhe të kenë peshën, formën e madhësinë e pandryshueshme, gjatë tërë jetës së tyre.

Hulumtuesit në Universitetin e Cambridget kanë zbuluar se thatanikët kanë një avantazh gjenetik ndaj shokëve të tyre me mbipeshë që jetojnë dhe ushqehen në mënyrë të njëjtë, transmeton Koha.net shkrimin e The Guardian.