Lifestyle

Rrushi i tharë përmirëson shëndetin e zemrës

Rrushi i tharë përmirëson shëndetin e zemrës
 

Sëmundjet e zemrës janë një ndër shkaktarët që çojnë në humbjen e jetës. Por rrushi i tharë ju vjen në ndihmë për të përmirësuar shëndetin e zemrës suaj.

Duke konsumuar rrush ju mund të shmangni infarktin, goditjen në tru dhe hipertensionin. Shumë ekspertë besojnë se arsyeja pse rrushi i tharë është shumë efektiv në uljen e presionit të gjakut, është për shkak të niveleve të larta të kaliumit që mund të gjenden te rrushi i tharë.