Lifestyle

Nga tetori 2018 janë raportuar mbi 17 mijë raste me grip në Kosovë, IKSHPK-ja jep rekomandime

Foto: Ilustrim
Foto: Ilustrim
 

Instituti Kombëtar po përcjell me vëmendje ecurinë epidemiologjike të gripit sezonal në tërë territorin e Republikës së Kosovës duke intensifikuar punën në terren.

Nga 01 tetori deri më 9 janar 2019 në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike janë raportuar gjithsej 17.119 raste të dyshimta me grip, 2.9148 raste të infeksioneve respiratore akute dhe 16 raste të rënda respiratore akute, bëhet e ditur përmes një komunikate për media.