Lifestyle

Lumturia zgjat më shumë kur dhuroni se sa kur merrni

Lumturia zgjat më shumë kur dhuroni se sa kur merrni
 

Të shohësh buzëqeshjen në fytyrën e një personi ndërkohë që hap një pako, sytë që i shkëlqejnë për mendimin që i është dedikuar, në prag të festave të fundvitit shkenca konfirmon atë që në të vërtetë shumë persona e kishin kuptuar, kënaqësia e të dhënit është më e madhe se sa ajo kur merr dhe zgjat më shumë.

Sipas një studimi të bërë nga “University of Chicago Booth School of Business” dhe nga “Northwestern University Kellogg School of Management”, që do të botohet në revistën “Psychological Science” por që u nxor më herët, zbulon në fakt se lumturia që ndjejmë pas një ngjarje të caktuar apo aktiviteti bie çdo herë që e eksperimentojmë, një fenomen që njihet si përshtatje hedonike, por t’i dhurosh të tjerëve mund të jetë një përjashtim nga kjo rregull.