Lifestyle

Dobitë e gështenjave

Dobitë e gështenjave

Kur mendojmë për vjeshtën, të gjithëve na kujtohet aroma e gështenjave të pjekura e cila përhapet nëpër rrugë sapo të hyjmë në tetor. Përveç se është shumë e shijshme dhe e dobishme, gështenja sjell edhe shumë veçori shëruese.

Në natyrë dallojmë gështenja të egra dhe të buta, e ngrënshme është vetëm gështenja e butë, por shëruese janë të dyjat. Çaji nga gështenja e egër ka efekt shumë të dobishëm për problemet respiratore, zbut simptomat e bronkitit dhe astmës, ndihmon trajtimin e venave të zgjeruara dhe celulitit, dhe pikërisht për këtë arsye është pjesë përbërëse e shumë kremrave, transmeton Koha.net.