Shkencëtarët zbulojnë strukturën e re të qelizës njerëzore

Shkencëtarët zbulojnë strukturën e re të qelizës njerëzore

23 October 2018 19:44

Shkencëtarë nga Suedia dhe Britania e Madhe kanë zbuluar strukturën e re të qelizës njerëzore, që është një lloj kompleksi i proteinave.

Në kërkimin e kryer të institutit “Karolinska” të Suedisë në bashkëpunim me shkencëtarët britanikë, thuhet se struktura e re qelizore e zbuluar është një lloj kompleksi i proteinave që qeliza përdor për t’u lidhur me ato që ka përreth.

Ekspertët njoftuan se kompleksi është një strukturë unike molekulare dhe luan rol kyç në ndarjen e qelizave.

Struktura e re është quajtur “adhesion complexes”.

Detajet janë publikuar në revistën “Nature Cell Biology”./atsh

Komentet

Shto koment

Të ngjashme