Kuriozitet

27-vjeçarja shënon rekord botëror nën ujë

Një notare e guximshme shënoi rekord botëror, duke u notuar nën ujë gati 140 metra.

Upi ka shkruar se Valentina Cafolla u zhyt në Lago di Anterselva në Itali, pa bombol të oksigjenit.

Ajo e theu rekordin e 2017-s që e kishte shënuar atletja japoneze Yasuko Ozeki, që ishte futur gati 120 metra.

27-vjeçarjes që ka shtetësi italiane dhe kroate, iu verifikua rekordi vetëm 36 orë pas arritjes së Ozekit.

Ky po konsiderohet i rrallë dhe pak besohet se mund të tejkalohet.