Lëmsh

Kisha-xhamia në Delvinë, për të cilën shkroi edhe Evlija Çelebiu

 

Në fshatin Rusan, ngjitur me Delvinën, gjendet një kompleks religjioz që ka shërbyer si xhami. Quhet Xhamia e Gjinaleksit.

Ky objekt kulti fetar, ka një histori të çuditshme dhe krejt të veçantë.