Lëmsh

Regjisorët gjejnë rastësisht anijen e fundosur 128 vjet më parë

 

Regjisorët e dokumentarëve, Yvonne Drebert dhe Zach Melnick, po kërkonin guaska në shtratin e liqenit Huron në Kanada, kur hasën në anijen e fundosur “Afrika”.

Në mëngjesin e 4 tetorit 1895, “Afrika” u nis nga Ashtabula, Ohio, duke transportuar qymyr mbi liqenin Huron në Owen Sound, Ontario. Por nuk ia doli.